Icopal

Icopal har lange tradisjoner og erfaring helt tilbake til 1895, da Fjeldhammer Brug ble etablert. Vi er ledende leverandør av en rekke kvalitetsbyggevarer som er tilpasset det hardføre norske klimaet.

Celsius+ ® er en varmelagrende pipe kombinert med ildsted. Varmepipen avgir varme også lenge etter at du har sluttet å fyre. Med ett ilegg om morgenen og et par i løpet av kvelden sørger den geniale pipe-/peisløsningen for jevn og behagelig  temperatur hele døgnet igjennom.
Les mer om Celsius+®  og våre andre pipeløsninger her Moderne løsninger bygd på tradisjoner

DECRA® - det flotteste og mest holdbare du kan legge på taket Decra er et populært tak for nye hus. Et vakkert utseende kombinert med styrke, holdbarhet og 30 års produktgaranti er noe både huseier og håndverker setter pris på. Decra er en uslåelig kombinasjon av ekstrem slitestyrke og elegant design. Det er uknuselig og motstår vind med orkan styrke. I tillegg bidrar det til å gi huset et flott utseende. Decra finnes tre ulike varianter – Classic med en bestrødd og ru overflate, Elegance med en glatt høyglanset eller matt overflate, og Stratos, som også har en bestrødd overflate, men med en særpreget, moderne profil. I alt leveres Decra i 12 fargevarianter. Decra er lett i vekt og kan legges på tak ned til 10° fall.

Energipipen som varmer selv når du ikke fyrer Den er som skapt for kalde vintermorgener;  designerovnen som avgir varme selv lenge etter at man har sluttet å fyre. Celsius+ er en kombinert ovn og pipe i ett, som gir bedre inneklima og en jevnere og mer behagelig oppvarming. Icopal Celsius + og er en kombinasjon av standard pipeelementer og varmelagrende olivinstein som henter ut varmen som ellers går ut av pipa og rett til kråka. Systemet gir både økt energieffektivisering og er i sin enkelhet meget plassbesparende. En enkel løsning som holder på varmen
- De varmelagrende elementene tar til seg varmen fra ovnen og de holder på varmen og vil avgi varme i mer enn 15 timer. For å holde pipen varm trenger du et ilegg med ved om morgen og et par ilegg på ettermiddagen.  Hvis du ønsker større effekt kan du legge flere lag med varmelagrende elementer enn de 5 som følger med standardpakken, sier Per Christian Edin, produktsjef i Icopal.
Celsius + åpner for nye innredningsløsninger da ovnen, i moderne design med stor glassdør, er integrert i pipen slik at den ikke tar noe mer plass enn selve pipen. Pipen kan plasseres frittstående, i et hjørne eller kobles til en eksisterende pipe.  Ovnen kan plasseres i den høyde som passer mellom 40 og 110 cm over gulvet.

Celsius + bruker tilluft som kommer utenfra gjennom egne kanaler i pipen. Dette gjør at inneluften i boligen ikke blir brukt som forbrenningsluft. Resultatet er et godt innemiljø.  Ovnen har en virkningsgrad på ca. 80 % og den bruker lite ved (vedlengde fra 30 til 40 cm). Den gir fra 2-8 kW i varme avhengig av hvor mye ved som brukes. Ovnen er rentbrennende og avgir kun 0,07 % CO. Systemet er testet og godkjent av SINTEF.
- Vi tror løsningen appellerer både til de som vil ha et moderne, plassbesparende alternativ til peis og ovn og til de som vil ha en enkel, energieffektiv og mer bekvemmelig oppvarmingsløsning.
Løsningen passer perfekt også til passivhus og plusshus, sier Edin


Slipp lyset inn med glassrekkverk fra Icopal!
Glass er trendy som aldri før! Velger du rekkverk i herdet glass du slipper du lyset og naturen inn i boligen din på en helt ny måte.  Glassrekkverk er et materiale som passer for de fleste. Det gir mye lys, rene linjer og en enkel, naturlig stil. Fra før har det spesielt vært brukt i moderne boliger og hus i funkisstil, men det blir mer og mer populært også til vanlige trehus eller hytter.
- Kombinasjonen tre og glass er en sikker vinner, understreker produktsjef Grethe K. Olsen i Icopal. Med glassrekkverk på terrassen får du fullt utbytte av en vakker utsikt, samtidig som det øker romfølelsen både utendørs og innendørs. Icopal introduserte sin elegante, sikre og fleksible løsning i fjor, og responsen har ikke latt vente på seg.
– Interessen vi opplever tyder på at det er mange som vil ha dette. Rekkverket består av klart, herdet og laminert sikkerhetsglass som sikrer mot at personer kan falle ned gjennom glasset eller at det faller ned ved et brudd. Det egner seg utmerket både til boliger, hytter, næringsbygg og borettslag, og passer godt både utendørs og innendørs, forteller Olsen videre. Solide festeanordninger med håndløpere i syrefast stål gir ekstra trygghet, og rekkverksstolpene – som leveres både for toppmontering og frontmontering – kan festes på underlag av både tre, betong og stål. Kort leveringstid og ferdig kappede glassfelt i flere ulike bredder sørger for at ventetiden ikke behøver å bli lang før du kan få fullt utbytte av lyset og utsikten de lange vår- og sommerkveldene.  Glassrekkverk er godkjent for montering opp til ti meter over terreng i henhold til norske standarder.

Andre leverandører