Barnerom - kult for kidsa

Denne reportasjen fra 2010 er så fin at vil legger den ut på nytt: Med smarte løsninger, tøffe detaljer og en god porsjon kreativitet skapes superkule huler for hjemmets yngste.

Sande 045

Barnerommene er blant hjemmets mest multifunksjonelle soner. Her skal det lekes, soves og gjøres lekser. I tillegg må det være plass til oppbevaring av klær, leker, skatter og morsomme påfunn. Resultatet kan bli trangt, kaotisk og utrivelig, men ikke nødvendigvis. Erle (4), Peder (6) og Even (9) Bjune Horgen er stolte av rommene sine i den moderne eneboligen utenfor Sande der de bor sammen med mamma og pappa.

Sande 021

Digger Barca
- Barca-tingene mine er det jeg liker best ved rommet mitt, sier Even (9) og nikker mot veggen. Der henger en plakat av det spanske superlagets hjemmebane i en overdådig, eldre gullramme. Slik blir en enkel plakat til et it-objekt. Barnerom kan bli så kule som helst uten at det verken behøver å koste flesk eller at ungenes ønsker og behov overkjøres.


Påvirker selv
Med en mamma som er godt over gjennomsnittet opptatt av interiør, er det ikke fritt for at de tre ungene har et bevisst forhold til hvordan det ser ut rundt dem.
- Jeg er opptatt av at ungene skal ha innflytelse på hvordan rommene deres er innredet. Tenk deg om noen skulle innrede hjemmene våre og si at «her skal du trives», sier mamma Therese. Ungene har påvirket fargevalg, og ikke minst hva som står framme til pynt. Hos Peder står kjøretøy i stram givakt, Even har sine borger og Erle har dukker og koppestell – alt innen rekkevidde.

Sande 016

erleModerne og retro
I likhet med resten av hjemmet til familien Bjune Horgen er barnerommene innredet med en personlig miks av gjenbruk, ny design og designklassikere. På sitt luftige rom i annen etasje drømmer Erle seg bort på ryggen til en elefant fra Vitra signert av superduoen Charles og Ray Eames. I bakgrunnen troner det gamle skapet Therese har pusset opp til henne i en frisk turkis, og Erles leker og skatter fyller hver krik og krok – ingen tvil om hvilken prinsesse som regjerer her!

- Jeg er opptatt av moderne design, men helst i kombinasjon med brukte ting som jeg pusser opp selv. Det gir et mer personlig uttrykk, sier Therese.

Sande 032

Som dessuten er opptatt av de miljømessige og økonomiske fordelene ved gjenbruk. Hun besøker gjenbruksstasjonen ved det lokale avfallsanlegget ukentlig på jakt etter godbiter – et godt tips til deg som vil fornye for en rimelig penge.

Sande 019

Tips til barnerommet

  • Alle bursdagskronene Erle har fått i barnehagen får stå framme. La barnas minner og skatter stå framme og gi preg til rommet.
  • Sett hjul på en gammel koffert, eske eller kiste – og vips
    har du super oppbevaring til småting.
  • Sett podens favorittplakat i en lekker ramme – et løft for rommet!