Den hytta vil vi ha!

De hadde ingen planer om å kjøpe hytte på fjellet. Men på første nyttårsdag i fjor gikk de tur forbi den moderne Blink-hytta. Da så de på hverandre og sa: "Den kjøper vi!" .

Uteplassen

Beliggenheten og utsikten er fantastisk. Dessuten falt vi for arkitetkturen, vi likte de stramme linjene og de store vinduene som slipper landskapet inn.

Vi er ganske spontane av oss, vi går etter magefølelsen, smiler Kimberly og Sigmund Frøiland. De sitter i godstolene sine og nyter formiddagskaffen på terrassen på den nye hytta si, som ligger midt i vintereventyret på Seljestad i Odda. Hytta var under bygging den dagen de gikk forbi men den var ferdig utvendig.

– Vi visste at det var Blink Hus Berge Sag som bygde på hyttefeltet, og det spesielle med denne historien er at vi var på nippet til å bygge en sjøhytte i Ølen med nettopp Blink Hus. Det var rett før vi signerte kontrakt, og sjøhytta var ferdig tegnet. Men de var bare positive da vi ringte og sa at vi ville kjøpe hytta på fjellet i stedet.Hyttas flotte alrom
Kimberly og Sigmund Frøyland i hyttas flotte allrom. De har skapt varme og sjel med lunt treverk og en blanding av nytt og gammelt. De har også hentet inn ting fra naturen utenfor.
Utsikt fra stua
Store vinduer slipper naturen inn i hytta.

Store vinduer slipper naturen inn

Utsikten og arktitekturen

– Hva var det med hytta som dere falt sånn for?

– Beliggenheten og utsikten er fantastisk. Dessuten falt vi for arkitekturen, vi likte de stramme linjene og de store vinduene som slipper landskapet inn. Du kan bare sitte og se ut av vinduene, det er mye bedre enn å se på TV – utsikten forandrer seg hele tiden med lyset og været.

Kimberly og Sigmund innrømmer at de egentlig ikke er så veldig supermoderne av seg, de liker den litt gammeldagse stilen. Allikevel var det noe med denne hytta som gjorde at de forelsket seg i den. Paret bor i Haugesund, og de hadde eid en hytte på Seljestad tidligere.

– Det var en gammeldags, norsk hytte uten innlagt vann. Vi solgte den i 2004, men vi tenkte da at en gang når vi har anledning, vil vi tilbake hit. Det som var bra med denne hytta da vi bestemte oss for å kjøpe den, var at den bare var ferdig utvendig. Dermed fikk vi muligheten til å endre litt på planløsningen inne, og tilpasse den til våre behov. Vi utvidet kjøkkenet, flyttet noen dører og bygde en innvendig bod.

Kjøkken
Kjøkkenet er hvitt og moderne, mens treverket på veggen skaper den gode hyttefølelsen.
Soverom
Et helt personlig soverom med skråtak. Det røde frisker opp mot de lune gråtonene, her gir tekstilene og skinnfellene mye av stemningen.

Topp moderne

Hytta er på 117 kvadratmeter og har to etasjer. Den er arkitekttegnet av Camilla L. Thorsen hos Blink Hus Berge Sag, og hun hjalp paret med de endringene de ønsket seg.

– Her er det ikke akkurat utedo og kummerlige forhold. Vi har strøm, vann, kabel-TV og internett, og vi kan skru på varmen med en app før vi drar hit. Vi har to stuer, fire soverom, teknisk rom og to bad. Svigermors reaksjon var at hun syntes hytta var litt råflott, ler ekteparet.

Hva har vært tankene deres bak innredningen av hytta?

– Vi var opptatt av å skape den stilen som er vår. Kimberly og Sigmund Som sagt liker vi at det er litt gammeldags, jeg er glad i antikviteter, møbler med sjel og utskjæringer, sier Kimberly. Paret hadde tatt vare på mange ting fra den gamle hytta, møbler og gjenstander som de ønsket å gjenbruke.

– Vi hadde en runde på gjenbruksbutikkene i området her, og vi har funnet ting på finn.no. Men vi ville også ha litt nytt – en blanding av det gammeldagse og det moderne.

Hyttas bad
Moderne bad og praktisk vaskerom


Vaskerom

Treverk er viktig for oss i ei hytte – men vi har behandlet all furupanel med hvit beis (Huldrebeige beis fra Bergene Holm) for å få det lysere. Fargene ellers er nøytrale – bruntoner, gråtoner, svart og hvitt. Planen min er å la hytta skifte farger inne etter årstidene og høytidene: Du kan gjøre mye med puter, tekstiler og pynteting. Gult i påsken, rødt i jula, grønt om sommeren.

Kimberly og Sigmund har følgende tips til alle som ønsker seg hytte: – Bare hopp i det hvis det kjennes godt ut!

Kimberley og Sigmunds tips:

  • Treverk er viktig på en hytte, men det blir fort mørkt og gult. Derfor er det kjempelurt å hvitbeise det. Vi har brukt Huldrebeis fra Bergene Holm.
  • En hytte skal ha sjel og personlighet. Bland gjerne gamle og nye ting.
  • Bring årstidene inn ved å bytte tekstiler gjennom året. Gult i påsken, rødt i jula, grønt om sommeren.

Bygget av
Blink Hus Berge Sag
www.bergesag.no