Funkisperle i havgapet

– Da vi fant denne drømmetomta, måtte vi bare bygge for tredje gang, sier Cathrine Alexandra Pettersen. Familien på fem i Brønnøysund stortrives i sin nye funkisperle, som er tegnet av arkitektene hos Blink Hus.


– Jeg bestemte meg for å være litt leken og modig da vi skulle bygge en gang til, sier Cathrine, (på bildet ovenfor) sammen med datteren Ronja i den gule sofaen. Sønnen Noah i TV-stuen bak.

Hurtigruta

Moderne hus
Huset ligger helt nede i vannkanten utenfor Brønnøysund i Nord-Norge


Hurtigruta glir forbi øya Vega rett der ute, sola skinner og den nordnorske naturen møter oss med en postkort-dag. Hvis vi noen gang skal bruke ordet fantastisk om en tomt og et hus, så må det være her. Det store funkishuset ligger noen meter fra strandkanten, omgitt av svaberg og høye siv, med utsikt til øyene Vega og Ylvingen (der NRK spilte inn TV-serien «Himmelblå»).

– Dette er tredje gangen vi har bygd med Blink Hus, vi bodde i et Minde-hus før vi flyttet hit. Da vi fant denne tomta, ble vi raskt enige: Her ville vi bygge, selv om det bare var tre år siden vi flyttet inn i det forrige huset. Vi kunne rett og slett ikke la denne sjansen gå fra oss!Kjøkken i hvitt og turkis
Hvitt og turkis går igjen på det moderne, åpne kjøkkenet. Det lyse eikegulvet gir varme til rommet

I arbeid på kjøkkenet

360 kvadratmeter

Cathrine sitter med kaffekoppen sin i den gule designsofaen i stuen – hvor store panoramavinduer slipper hav og himmel inn. Mannen Stig er på jobb, barna Ronja (12) og Noah (10) hopper ute på trampolinen, og minstemann Cornelius (3) er i ferd med å klatre opp på fanget hennes. Familien har fått hele 360 kvadratmeter å boltre seg på, i et hus som er gjennomført i stilen ned til minste detalj.

Spennende kontraster

Byttet stil

– Jeg har alltid vært veldig interessert i interiør, og jeg driver min egen møbel- og interiørbutikk (Søstrene Pettersen i Brønnøysund). Da vi bygde dette huset, byttet vi stil fullstendig, fra et tradisjonelt og herskapelig Minde-hus med «landlig» interiørstil, duse farger og alt for mange ting – til dette moderne huset med stramme linjer, grafiske tapeter og signalfarger. Jeg bestemte meg for at nå skulle jeg være litt modig og gå for noe nytt, smiler hun.

Huset er på to plan, med alle soverom og to bad i første etasje og et stort allrom i hele andre etasje. Her kan de også gå rett ut på takterrassen, og de har en utsikt som folk flest bare kan drømme om.

Naturen, havet, stormene, alt kommer inn i allrommet gjennom de store vindusflatene.

Trappen opp fra inngangspartiet
Rene linjer og glass i trappen opp fra inngangspartiet. Det grafiske tapetet gjør dette til en spennende gjennomgangssone – og legg merke til hvordan lampen i taket fungerer som blikkfang.


Vågale valg

– Jeg brukte mye tid på å planlegge innredningen før vi bygde. Med så store rom var det viktig å skape liv med farger og tapet – jeg måtte virkelig bestemme meg for å «tenke ut av boksen». Da jeg gjorde valgene, blant annet med noen av tapetene, syntes jeg at jeg var veldig vågal. Men nå er det mer sånn at jeg ønsker jeg hadde tatt litt mer i, og jeg vurderer allerede å male TV-stua i en sprekere farge. Lysegrønt, turkis og gult går igjen gjennom huset.

Hun har også valgt dype, mørke farger i noen av soverommene og grafiske mønstre på tepper og tapeter. Det har også vært viktig å skape «rom i rommet» oppe, med en stor peis mellom stue og kjøkkendelen og skjermede kroker for TV-stua og lesekroken.

Badet er lyst og lekkert
Hovedbadet er stilrent og enkelt med store fliser i varme gråtoner
Jenterommet
Ungdomsrommet i første etasje. Den varme terakottafargen gjør rommet lunt og trivelig.
Bad
Foreldresoverommet har eget bad – her er stilen helt annerledes, med rustikke fliser og betonglook på veggene.
Gjesterom
Gjesterom i blått – med tapet som gir rommet personlighet.

Rom med personlighet

– Vi tok nesten ikke med oss noe fra det gamle huset, vi solgte det med nesten alt i. Den romantiske stilen der passer jo ikke her. Så vi har kjøpt nye designmøbler, men vi har også innslag av noe gammelt. Kunsten er å få interiøret til å henge sammen uten at det blir for stilrent, da blir det fort kjedelig.

Alt må ikke matche helt, jeg har vært veldig opptatt av å skape personlighet. Blant annet med glassgulvet i lesekroken oppe, der kan man se ned til inngangspartiet. Jeg elsker sånne detaljer!

Tips

Hvis jeg skulle

ute

Cathrine begynner å få lang erfaring med å bygge med Blink Hus:

– Vi har vært kjempefornøyd, de har gjort en super jobb.
Nå har jeg glemt at det er litt slitsomt å bygge, jeg kunne bygd 30 ganger til!