Herskapelig skogsliv i Tysvær - med geiter på taket

Med gress og geiter på taket, og umiddelbar nærhet til grønn og frisk skog, ligger den arkitekttegnede eneboligen til familien Sandvik. Et arkitekttegnet hus som er designet og utformet for å gjøre god plass til venner og familie.


Geiter på taket. Et fantastisk syn! Vi elsker det! Forøvrig ikke en del av vår standard leveransebeskrivelse eller tilvalg :-)

Unikt hjem

Emilie og Anders Klausen Sandvik hadde eid tomt i noen år da det endelig var klart for å starte prosessen med å bygge selve huset. Deres personlige interesse for herskapelige og rustikke uttrykk la grunnlaget for det som ble en modernisert versjon av «Hytte L» - en moderne hytte fra hyttekatalogen til Blink Hus-forhandleren Berge Sag. Utgangspunktet i kombinasjon med arkitekt Jannicke Henriksen fra Blink Hus sitt flotte design, resulterte i det paret selv kaller «Moderne hytte møter herskapelig hus».


Landlig, stilig, herlig. Her er det så mye. Atrium, hengende utebenk, enorme vinduer og et helt eget uttrykk.


Et enestående hjem for både folk og fe, eller geiter i hvert fall. Det er klart de koser seg på dette taket.

Geiter på taket!

-Vi har begge alltid drømt om et småbruk, så det er grunnen til at gresset og geitene på taket ble en viktig del av boligen, forteller hun entusiastisk.

-Det er kanskje noe de fleste forbinder med hytter og støler langt til fjells, men vi fant ut at det var både praktisk og koselig når vi skulle ha gress på taket. Og så trives faktisk geitene godt i høyden, sier Emilie Klausen.


Der bor de, og de er ikke skeptisk til høyden.


Det går kanskje ikke an å komme lengre unna storbyens ståk, trengsel og larm. Her er det salig fred og fryd!

Personlig touch

Emilie og Anders har hele veien fulgt magefølelsen, og valgt farger, installasjoner og design som de selv liker. Huset er innredet med en stor variasjon i farge- og designbruk. Forkjærligheten for det markante, rustikke og herskapelige vises godt i alle rom.


Sterke farger, og samtidig en frisk og harmonisk følelse over det hele i interiørdesignet hos Emilie og Anders.


Hjemmekontor på grunn av Korona-pandemien? Ikke noe problem i disse omgivelsene!  Gjennomført stil og rett og slett stilig.

- Vi elsker gjenbruk, og er uredde når det kommer til kombinasjoner og farger litt utenom det vanlige, forteller Emilie Klausen Sandvik.

Hun forteller at hennes oppvekst var beriket med kunst, markante møbler og fargebruk i hjemmet, men samtidig av rustikke opplevelser på tradisjonelle Sætra på Røros, omgitt av typiske gårdsdyr og «hytteliv». Dette har preget parets valg i interiørutformingen, og har skapt et uttrykk de begge er veldig glade i.


Her kan man nesten se seg mett på detaljer. Herlig panel, mørk kjøkkenøy, "barstol-benk" hengende fra taket, blå trapp og et stort sagblad på veggen, og det er ikke alt engang!

Plass til alle og plass til alt

Med en stor kjærlighet for folk og med døren alltid åpen, var Emilie og Anders i tillegg veldig opptatt av å skape rom og soner i huset som skulle være åpne og innbydende i hverdagsbruken, men også ha plass til drøssevis av venner og familie på besøk. Likt mange andre hus, ble derfor kjøkkenet selve hjørnesteinen i den arkitektoniske utformingen. Her har de plass til et stort spisebord, plassbygget kjøkkeninnredning, og mange gjester.


Hjørnesteinen og hjertet i huset er dette romslige kjøkkenet fra HTH.

I tillegg har de gjort praktiske valg hva gjelder oppbevaring og plassutnyttelse, Emilie forteller:

Vi fikk smarte løsninger som spesialtilpasset oppbevaring under trappen til hemsen, og inngang til boden gjemt bak skapdøren. Det ble en skikkelig inntertier!


Emilie og Anders Klausen Sandvik, sammen med Rune Medhaug fra Blink Hus-forhandleren Berge Sag.