Kjøkkenet som har alt!

Dagens kjøkken er selve hjertet i huset. Kos, peis, spisesofa – det handler om mye mer enn selve kjøkkeninnredningen. Trenden er tydelig: Dagens kjøkken skal ha alt!

Sigdal Amfi Eik lakriz lettKJØKKEN: SIGDAL AMFI EIK LAKRIZ

Sigdal Nordisk hovedbilde lett

Kjøkkenet har lenge vært hjertet i huset, og denne trenden blir bare sterkere. Koseplass, spiseplass, kontor, lekseplass, møteplass – kjøkkenet er samlingssted nummer én i huset.

– Vi opplever nesten enda sterkere enn før at kundene vil ha kjøkkenet som allrom. De aller fleste vil ha øy, de vil ha komfortable sitteplasser og gjerne både peis og spisesofa, sier Anett Steen Hovden, markedskoordinator hos Sigdal og Norema.

Hva er de heteste interiørtrendene på kjøkkenet?

– Trendekspertene trekker fram patchwork som en viktig tendens i årene som kommer: Lek med materialer, farger og ulike teksturer. Det spås også at fargene skal gjøre sitt inntog i sterkere grad, og vi ser at særlig unge kjøkkenkjøpere begynner å bli modigere når de skal velge farge på kjøkkeninnredningen.

Da er det greit å vite at Sigdal har hele 66 farger å velge blant!

Sigdal Line grå&hvit lett
KJØKKEN: SIGDAL LINE. Se hvordan de røffe fondveggene skaper spennende kontraster til de rene hvite flatene.
Norema Kvadrat mørk natur lett
KJØKKEN: NOREMA KVADRAT MØRK NATUR. Dagens kjøkken skal se litt rustikt og «hjemmesnekret» ut.

Norema Radius hvit eik lett

Langsiktig løsning

De minimalistiske, stramme frontene med integrerte grep og skjulte hvitevarer er fortsatt en trend i Norge. Og de fleste vil ha det lyst eller hvitt.

– Selv om vi er åpne for mer farge, tenker mange langsiktig når de velger kjøkken. Derfor vil de ha det rent og nøytralt. Faren med å velge en trendy knallfarge på kjøkkeninn-redningen er at du blir lei av den etter kort tid. Men du kan skape et varig kjøkken med særpreg ved å leke med to ulike fargenyanser på over og underskapene, for eksempel. –

Hva slags materialer er i vinden?

– Kryssfinér, osb-plater og helt lyse tresorter er populært. Kjøkkenet skal være enkelt og rent og nesten se litt hjemmesnekret ut. Vi opplever dessuten stor etterspørsel etter benkeplater i stein/kompositt. Ønsket om å velge miljøvennlig og kortreist har gitt fokus på norsk stein, som Lundhs granitt i Larvik. Granitt har lenge vært ute av trendbildet, men er nå på vei inn, og da er det matt overflate som gjelder. Denne steinen er super på kjøkkenet, fordi den tåler mye mer enn kalkstein og marmor.

Selv om vi er åpne for mer farge, tenker mange langsiktig når de velger kjøkken. Derfor vil de ha det rent og nøytralt.

Anett Steen Hovden

Norema radius eik2 lett
NOREMA RADIUS EIK

Industriell look

Minimalismen og den lyse, klassiske stilen råder fortsatt på norske kjøkken.

– Men flere velger også mørke, klassiske kjøkken med industriell «look», da gjerne med kombinasjoner av lyse og mørke skap. Messing brukes mye sammen med denne stilen, men i dag er alle slags metaller «lov». Når kjøkkenet blir en del av stua, eller omvendt, stilles det større krav til utforming av kjøkkenet, og det åpner for nye, spennende skapløsninger. Det er også blitt vanlig å bruke kjøkkenmodulene ut i andre rom i huset.

– Benkeventilatorer er også i vinden, slik at man ikke stenger av rommet med en nedhengt hette. Og vi har flere nye smarte og teknologiske løsninger på kjøkkenet: Kjøkkeninnredning med integrert høyttaler, for eksempel, sier Anett Steen Hovden.


kjøkken Sigdal smart bord
Sigdal smart bord. Liten plass på kjøkkenet? Se så lurt med bord som kan slås ned!
kjøkken Sigdal smart benk
Sigdal smart benk - Rull ut benken når du trenger den