Lykken er å eie vårt eget hjem!

Vi har fått en fullverdig enebolig til en kostnad som vi kan klare. Her skal vi bygge framtiden vår – i vårt eget hjem på Voss, smiler Sondre og Anita Tysseland Nesheim.

Fra det flotte allrommet er det fantastisk utsikt
Fra det flotte allrommet i huset har Sondre og Anita fantastisk utsikt mot skibakker og fjell på Voss.

Anita og Sondre


Bryllupsbildet henger over sofaen i stua. To unge mennesker i vakker vestlandsnatur. De giftet seg i 2017, og for ett år siden ble den neste drømmen oppfylt: De kjøpte sitt eget Gimse-hus utenfor Voss. Her har de alt de trenger for å bygge framtiden sammen.

– Tidligere har vi bodd i knøttsmå leiligheter i Stavanger og Bergen. Vi var lei av bylivet, vi kommer begge fra små bygder ikke så veldig langt fra Voss. Begge er glade i friluftsliv, og da er jo dette stedet helt perfekt. Jeg søkte og fikk jobb som jordmor på Voss sjukehus, så dermed pakket vi flyttelasset, forteller Anita.

"Det er jo ikke så stort, men den gode planløsningen
gjør at vi har alt vi trenger her."

– Vi ønsket oss mer plass, vi var lei av å bo trangt. Men skulle vi eie eller leie? Det var ikke lett å finne bolig her på Voss, så vi var veldig glade da vi kom over Blink Hus sitt BoSmartkonsept. Huset var ferdig utvendig da vi så det første gangen, og vi falt pladask, ikke minst for den fantastiske tomten, tilføyer Sondre, som foreløpig pendler til jobb i Bergen.


Tre Gimse hus

Overkommelig pris

Huset til Sondre og Anita er ett av åtte forskjellige BoSmart-hus som er rimeligere og mer kompakte enn tradisjonelle eneboliger.

– I byer får du bare en liten leilighet til denne prisen. Dette huset var økonomisk overkommelig for oss. Vi følte oss også trygge da vi så at Blink Hus sto bak prosjektet – de er kjent for å ha flinke håndverkere. Så vi nølte ikke – dette var helt riktig!

Kunne dere gjøre noen egne valg på de innvendige løsningene?

– Ja, vi fikk gjøre noen endringer. Blant annet har vi flyttet noen lettvegger og investert i et større kjøkken enn standardløsningen. Kjøkkenet var viktig for oss, og vi er veldig fornøyde med den flotte innredningen fra Sigdal. Paret er også glad for at de selv kunne velge farger innvendig – de ønsket ikke å ha det hvitt.

– Vi valgte litt dype, lune farger. Vi ville ha et hus som var hjemmekoselig og personlig, sier Anita.

Kjokken gimse hus
Grå kjøkkeninnredning fra Sigdal.

Lite - men god plass

BoSmart-huset «Gimse» er på 111,5 kvadratmeter i to etasjer.

– Det er jo ikke så stort, men den gode planløsningen gjør at vi har alt vi trenger her. Bad både oppe og nede, tre soverom og en fin loftsstue i tillegg til allrommet nede. Dessuten har vi en tomt som gjør det mulig å bygge ut. Vi vurderer å utvide stuen, og har satt en Blink Hus-arkitekt på saken. Vi har mye besøk, så vi drømmer om en enda større spiseplass.

Anita nyter utsikten
De gule lenestolene ved vinduet er en fin kontrast til husets rolige grønn- og gråtoner.To gule lenestoler står foran det store vinduet i stuen. Her kan Sondre og Anita sitte og se utover det fantastiske vinterlandskapet utenfor. Snødekte fjell som ruver i horisonten. Skibakkene i alpinanlegget på Voss, bare noen få kilometer unna.

Stue gimse hus
Peiskos i stuekroken.
Soverom med walk-in garderobe
Soverom med walk in-garderobe.
Praktisk og lyst bad
Praktisk og lyst bad.– Vi har fått et hjem, en base i livet. Jeg husker godt første gangen jeg satte meg ned her i stua, det var før huset var helt ferdig, forteller Sondre.

– Jeg satt på en stol midt i rommet og så rundt meg. Dette var VÅRT hus. Jeg satt der en god stund og kjente på velværet ved å eie et hus, det var en god følelse!

Bygget av:
Blink Hus Voss Byggsenter
www.vossbyggsenter.no