Røft og helt personlig

– Det har vært skikkelig gøy å innrede et helt nytt hus, sier Cathrine Bakka. Se Instagram-bilder av Skien-huset hennes på @bakkacathy. Kanskje du lar deg inspirere?

familie2Det startet med en dramatisk brann. Cathrine, mannen Jon Arild Bakka og sønnene Brage og Balder bodde i et gammelt tømmerhus på den idylliske strandtomten ved Nordsjø utenfor Skien.
– Huset ble totalskadd i en brann, det var en forferdelig opplevelse. Vi bestemte oss for å bygge et nytt hus på den samme tomten, og nå ville vi ha noe som var skikkelig moderne. Først tegnet vi flere forslag selv, men det ble ikke bra. Vi kikket i masse huskataloger, og fant Skien-huset til Blink Hus. Dermed bråbestemte vi oss, forteller Cathrine Bakka.

GODE ROM
– Vi falt for huset fordi det var moderne, hadde gode rom og mulighet for mye vinduer og åpenhet mot vannet. Jeg begynte å dokumentere selve byggeprosessen på Instagram, mest for at venner og familie skulle følge med. Men nå er det bare interiør som gjelder, og jeg har fått ganske mange følgere. Cathrine og mannen har gjort en del endringer på kataloghuset, de har blant annet gjort det litt større og flyttet trappen opp til andre etasje. Og de har satt inn en gedigen glassdør mellom gangen og allrommet – den gir rommet en helt personlig karakter.

stue

ÅPENT MED GLASSDØR
– Vi ville ha det så åpent som mulig, og vi var opptatt av gjennomlys. Jeg har fått veldig mye respons på Instagram om den glassdøren, forteller Cathrine. Hun har alltid vært opptatt av interiør.
– Men jeg fikk jo et ekstra puff da vi skulle innrede et nytt hus. Det var skikkelig gøy. Jeg kommer fra et overmøblert hjem med mye nips og blonder, derfor har jeg alltid likt minimalismen. Nå ønsket jeg å kombinere det moderne med det industrielle – innredningen er ganske maskulin med mørke farger. Svart og grått går igjen i huset, med noen livlige fargeklatter på enkelte tepper og møbler. Et av badene har helt svarte fliser på både gulv og vegger, mens barnas soverom er malt i knall grønt. Cathrine har fulgt hjertet sitt og skapt et hjem som er helt personlig.

KjøkkenKjøkken
Skjermbilde1Spiseplass.

badLekkert med helt svarte fliser på både gulv og vegger på det ene badet.

barneromBarnerommene er malt i to fine grønnfarger som heter Palmetto og April.

INSTAGRAM INTERVJU:

Når starta du å instagramme?
Jeg startet med Instagram i mars 2017.
Hva slags hus er dette? Det er et spesialtilpasset Skienhus, byggeår 2017.
Hvem bygde huset? Vi mistet, som nevnt ovenfor, det gamle huset vårt i brann sommeren 2016. Derfor kom det å bli husbyggere brått på. Vi brukte lang tid på å bestemme oss for hus, og kikket nok gjennom samtlige huskataloger. Vi hadde også møter med flere husbyggere, men tilslutt falt valget på Skien-huset og Blink Hus Telemarhus. Vi likte umiddelbart utseendet på huset, og med litt justeringer så ble det perfekt til vårt behov. Blink Hus Telemarhus fremstod også som en seriøs aktør og dette var avgjørende for valg av leverandør.

Skienhus flere vinkler

Hva gjorde at du startet å instagramme? Det startet med at det var gøy å kunne vise familie og venner fremdriften på byggeprosjektet.

Instagrammet du før husprosjektet eller var det det som gjorde at du startet? Det var husprosjektet som gjorde at jeg startet med Instagram.

Hva deler du, og tenker du bevisst på hva du vil og ikke vil dele? På instagramkontoen min deler jeg stort sett bare ting relatert til huset. Var nok ikke helt forberedt på å få så mye respons på de bildene jeg la ut, men har nå blitt "hektet" og syns det er veldig gøy.

Hva inspirer deg? Går nok mye etter innfallsmetoden. Ser jeg noe jeg liker spiller det ingen rolle om det er populært eller ikke. Liker jeg det kjøper jeg det ( til en viss grad da).

Hvilke andre kontoer følger du som du vil nevne her som tips for andre innen hjem, hus og bolig? Må si det er mange flotte kontoer på Instagram. Jeg følger flere som har bygd samme hus som oss. Som feks @homebycamilla og @svalevilla. Veldig gøy å se hvilke løsninger andre har valgt i samme hus. Ellers synes jeg @byggreisdeg, @170 kvm og @smaatingene har mye spennende.

Hva slags stil har du i ditt hus? Vanskelig å definere en stil, men kanskje en blanding av industriell og moderne.

Er det alltid så ryddig som på bildene? Det er nok som oftest ganske ryddig, men med to små barn blir det ofte litt leker rundt omkring. Og det skal det jo også være. Rydder nok bort litt når jeg skal ta bildene.

Hva er du mest fornøyd med i huset ditt? Er nok mest fornøyd med at det ble så åpent og luftig innvendig. Glassveggen med skyvedør mellom gangen og stuen fører til at det er gjennomlysning i hele 1. etg og gir huset en veldig åpenhetsfølelse. Er også ekstremt fornøyd med trappen fra Trapperingen, den er et smykke i huset. Utvendig er jeg veldig glad for at vi støpte betongsåle på utsiden av ringmuren rundt hele huset, gleder meg til sommeren og når hagemøblene skal på plass. Og så er jeg kjempefornøyd med at vi løftet taket i tv-stua i 2 etg. Sammen med et spesialtegnet skråvindu over skyvedøren ut til verandaen gir det masse lys og luft i dette rommet.

IMG 0839
Glassveggen med skyvedør mellom gangen og stuen.

IMG 0841
Trappen fra Trapperingen er et "smykke" i stuen.

Hva ville du ha endret på eller lagt til om du tegnet huset ditt i dag?
Føler at hele huset er gjennomtenkt og nøye planlagt og ville vel egentlig ikke forandret på noe.

Favorittsted/-plass i huset? Favorittstedet er nok i hjørne på sofaen i 1 etg, godt å synke ned i sofaen utpå kvelden etter en lang og hektisk dag. Er også glad for at vi bygde badstue i tilknytning til badet i 1. etg. Sammen med boblebadet ute er dette med på å gi en liten spafølelse i hjemmet.

Utemonrådet - hvordan ser det ut? Med to små barn valgte vi å legge ferdigplen mens vi holdt på å bygge. På den måten er hagen "klar" så fort snøen forsvinner og vi slipper å dra så mye søle og jord inn i huset. Vi fikk også plantet ferdig hekk rundt hele tomten så mesteparten av hagen er klar. På parkeringsplassen og utenfor garasjen er det foreløpig lagt fresemasse og planen er å asfaltere til sommeren.

uteplass

Hvilken leverandør har dere brukt på følgende innredning:

Kledning: Termofuru fra Moelven
Ytterdør: Bygg1
Takstein: Skarpnes
Vinduer: Nordan
Innerdører: Bygg1
Gulv: Laminat fra Pergo i 2. etg, flis i 1. etg.
Trapp: Trapperingen
Innvendig vegg: Malte gipsplater, fargen Paris fra Halvor Bakke, Jotun i gang og på kjøkkenet, industriell grå i stuen. Oppe er det Paris fra Halvor Bakke, Jotun. TV-stua har fått fargen Kveldshimmel og hovedsoverommet er malt i fargen Byge. Barnerommene er malt i to fine grønnfarger som heter Palmetto og April.
Garderobe: Ikea
Baderomsinnredning: Linn bad