Slik ønsker vi å bygge boligen vår

Det bygges boliger som aldri før, i alle stiler, former og fasonger. Vi har tatt en prat med salgs- og markedsansvarlig for boliger i Blink Hus TEFT Entreprenør, Eirin Benjaminsen, for å finne ut hva som fenger mest i boligmarkedet for tiden, og hva folk oftest lurer på når de går i gang med boligbyggingen.
huset Bamle fra Blink Hus Huset Bamle er ett av våre flotte BoSmart-hus.

– I dagens samfunn er vi mer miljøbevisste enn tidligere, og vi ønsker oss mer energieffektive boliger. De siste årene har flere ønsket seg varme i gulv, og vannbåren varme er blitt mer etterspurt, forteller Eirin, og legger til: – En av fordelene med vannbåren varme er jo at du kan benytte en miljøvennlig varmekilde som for eksempel bergvarme eller solfangere.

Smarte løsninger og flere valgmuligheter

Miljø og bærekraft omfavner mer og mer av hverdagen vår, og med det også måten vi ønsker å bo på.

– Mange spør om materialer og valgmuligheter. Folk ønsker produkter med høy kvalitet, lang levetid og minimalt med vedlikehold. For de moderne boligene ønsker man kanskje også i større grad å variere og kombinere materialer på eksteriøret. For eksempel sibirsk lerk sammen med sementbaserte fasadeplater eller kanskje kledning i thermofuru sammen med aluminiumsplater. Vi er mer beviste både på det miljømessige, men også på det estetiske, forteller Eirin.

Leif og Nina Mikkelsen bygde smart hus, og ble veldig fornøyd!

En tydelig trend blant ferske husbyggere er fokus og ønsket om smarthus-løsninger. Et smarthus har blant annet styringssystemer for temperatur, belysning, multimedier og adgang til boligen, og kan på den måten bidra til å senke både utgifter og miljøutslipp fra boligen.

– Med dagens systemer kan man for eksempel tidsstyre varmen i boligen utfra når man oppholder seg i den, slik at man senker temperaturen om natten når man ikke beveger seg. Man kan ha sensorer som fanger opp bevegelse og slår automatisk på og av belysning. Er du usikker på om du husket å låse døra eller slå av kaffetrakteren kan man sjekke dette via mobilen. Her er mulighetene mange og systemene likeså, hovedprinsippet er som regel likt: Det skal gjøre hverdagen enklere, boligen mer energieffektiv og vi skal spare miljøet, forklarer Eirin.

Stort og moderne – ja takk!

Fredrikstad fra BlinkHus
Fredrikstad er ett av våre mest populære funkis-hus.

Med hele trettini hus å velge mellom, og fem forskjellige hus-stiler, har Blink Hus nok å velge mellom. Likevel ser Eirin og resten i Blink Hus-gjengen at noen hustyper går oftere igjen enn andre.

– Vi ser to ulike retninger på boligstilene; Den tradisjonelle og den moderne. Men her har vi også en god variasjon. Eneboliger på rundt 150-200kvm i moderne stil er det mest populære, og vi har også hatt stor suksess med 4-mannsboliger med 3 roms leiligheter.

Sjekk ut vårt mest populære tradisjonelle hus
Eller kanskje moderne er mer din stil?

Få arkitekthjelp

Eirin Benjaminsen i TEFT Entrepenør

Alle husene til Blink Hus kan justeres og tilpasses etter dine behov og ønsker, og dette ernoe de aller fleste benytter seg av i liten eller større grad, foreller Eirin.

– Vi har de som gjør vesentlige endringer som for eksempel å legge til en etasje, eller kanskje endre takform slik at du får en annen stil på boligen. Også har du de som bare gjør valg innenfor de «rammene» som er satt.

Hvilke endringer er det folk gjør?

– De fleste tilrettelegger for seg, det vil si deres livsstil og økonomi. Kanskje trenger du flere soverom siden du har mange barn, en tv-stue eller et lekerom? Foreldre vil gjerne ha en egen sone for seg med soverom, bad og walk-in garderobe, noe som er kommet på plass i mange av husene i katalogen allerede. Andre vil vektlegge store åpne sosiale rom, kanskje en integrert garasje til far som er glad i å skru på bil?

Våre arkitekter hjelper deg å finne best mulig planløsning. Les hvordan her!

Det er altså kun fantasien som setter grenser for hvordan din bolig skal bli til slutt. Eirin forteller at det er noen ting som særlig går igjen når boligen skal skreddersys til eget behov: Hjemmekontor og oppbevaringsmuligheter.

– Nå skal samme rom skal gjerne ha flere funksjoner, dette henger også naturlig sammen med at vi er blitt mer opptatt av å bo på mindre m2 og utnytte boligen maksimalt. Dette setter fokus på planløsningen og smarte løsninger som gjerne er tilpasset den enkeltes livssituasjon og levemåte.

Er du klar til å starte på din nye bolig, eller trenger litt mer inspirasjon?
Ta en titt i vår boligkatalog, eller ta en prat med din lokale Blink Hus-forhandler.

Skrevet av Synnøve Aune, Bennett reklamebyrå