Tilbake til naturen – Interiørtrender for høsten 2021

Høsten er full av varme lune farger fra bladene som skifter farge, sola som ligger litt lavere, og naturen som gjør seg klar for kaldere tider.
Nå kryper vi innendørs og koser oss med høsten. FOTO: Tara Winstead fra Pexels

For mens naturen pakker seg inn i farget løv, kryper vi inn i hjemmene våre med stearinlys og tette tekstiler, men vi tar gjerne med oss naturen inn likevel, forteller Vibecke Caspari Nord, retaildesigner og interiørarkitekt for Mestergruppen.

Vibecke Caspari Nord, retaildesigner og interiørarkitekt i Mestergruppen

Ta varmen inn i hjemmet

– Naturfarger vil være med oss videre, og mange av de milde varme nyansene innen røde toner, og gult. Når man sier rødt og gult tenker mange på de litt sterke tonene, men her er det så mange lekre nyanser som kan gi deg akkurat den tonen du selv er mest glad i, sier Vibecke.

Med høsten og mørket som følger med, søker vi ofte et litt lunere utrykk i hjemmet. Vi dimmer ned lyset i taket, og finner frem stearinlys. Vibecke forteller at det faktisk ikke er noen annen nasjon som bruker mer stearinlys enn oss nordmenn. Det gir en følelse av varme og lunhet. Søken etter den varme følelsen går også igjen i tekstilene vi bruker.

Høstfarger fra Nordsjø 2021
Høstfargene tar oss tilbake til naturen. FOTO: Nordsjø

– Vi henger opp tettere gardiner. Velur er veldig populært, og da gjerne i dype farger. Flere pledd finner også veien til sofaen. Disse tekstilene er med på å gi rommet bedre akustikk, forklarer Vibecke. Hun legger til at tepper også er en fin måte å skape lunhet på. – De må ikke ligge under en stol eller et bord heller. De kan gjerne ligge alene, og være et smykke i seg selv, sier hun.

lune tepper til høsten
Lune tepper hører høsten til. FOTO: Anna Leikanger Voje/lfi.no

Bruk interiør til å vise personlighet

Mye av det vi ser i dagens interiørbilde handler om å finne tilbake til naturen, være mer bærekraftig, og skape et godt inneklima. Det kan nok være en av grunnene til at grønne planter ikke er til å komme utenom når vi snakker om interiør i hjemmet.

– Det kommer stadig nye planter i ulike grønne nyanser, former og størrelser som gjør at man kan komponere de som romdelere eller ramme inn en sone.

Duse farger gir ro til stuen
Beigetoner og grønne planter gir stuen behadelig preg. FOTO: Joe Armitage/ 100% Design London

Grønnfarger generelt er en stor del av interiørbilde for tiden, men ikke et absolutt, forklarer interiørarkitekten. – Jeg syns ikke man skal henge seg så veldig opp i hva som er veldig trend til enhver tid. Trender er forbigående, så det er viktig å tenke på at du skal skape et hjem som gjenspeiler din egen personlighet. Finn en stil du kan leve med over tid, oppfordrer Vibecke.

Følelse og kontraster i naturen

Natur er absolutt det store stikkordet for høstens interiørtrender, ikke bare når det kommer til farger, men også i materialet vi bruker rundt oss. – I tillegg til de tyngre tekstilene som velur, ser vi også mye til naturmaterialer som flettede matter, kurver og taktile materialer. Man skal føle dem, forteller Vibecke.

høstens fargepalett er lun fra fragerike
Skinn, natur og eik er stikkord denne høsten. FOTO: Fargerike

Skinn er også et materiale som blir mye brukt i møblene våre, og eik i ulike overflater kommer mer tilbake i innredninger og møbler.

–  Vi har hatt mye sortbeiset eik i for eksempel spisestuebord, men nå ser vi at naturfargen er mer fremme i ulike overflatebehandlinger. Vi på den nordlige halvkule liker naturelementene og varme farger i hjemmene våre, og det har jo mye med å gjøre at dette er noe som tilfører hjemmet lunhet, sier hun.

Forleng sommeren med uteområdet

Selv om det blir mørkere og kjøligere i lufta, er det ingenting i veien for å benytte uteområdet en liten stund til. Finn frem lykter, pledd, dekorativ lyssetting og matter på gulvet, oppfordrer Vibecke.

Du trenger ikke ta all kosen innendørs selv om det er høst. Finn frem et pledd og en god kopp te og forleng utesesongen litt. FOTO: Epic Images fra Pixabay

– Ved å sette frem dette kan man bruke uterommet lenger, fordi man lar uteområdet bli en forlengelse av rommene inne. Når du har god lyssetting på uteplassen vil den bli en del av helheten, og plassen virker lun sett innenfra også, forklarer hun.

Så med det er det bare å finne frem en stor kopp, fylle den med varm te, pakke seg inn i et godt pledd, – og nye høsten, naturen og fargene.

Skrevet av Bennett Reklamebyrå
og Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Blink Hus