Ville ha det mørkt og røft

– Jeg søkte selv etter inspirasjon på Instagram da jeg skulle innrede huset, og jeg er veldig fornøyd med de mørke fargene inne, sier Cecilie Lekven Larsen.

Stua


I januar flyttet familien inn i det nye Skienhuset på Stord. På @brendehaugen2 kan du se byggeprosessen og huset.

Vi var så heldige at vi fikk tomta av bestefaren min, den ligger rett ved barndomshjemmet mitt hvor foreldrene mine bor. Vi ønsket å bygge et moderne hus, men vi syntes funkisstilen var litt for stram og kjedelig. Da vi så Skien-huset i Blinkkatalogen tenkte vi at dette huset hadde alt vi ønsket oss. Dermed tok vi kontakt med Blink Hus, forteller Cecilie.

Skien-hus

Mange valg

Cecilie og samboeren Patrick Stensletten ønsket å gjøre en del endringer på den opprinnelige tegningen. I samarbeid med Blink Hus sine arkitekter flyttet de på noen rom, de gjorde huset litt større, og de flyttet allrommet til andre etasje.

– Det var veldig spennende å bygge sitt eget hus. Vi var ikke helt forberedt på hvor mange valg vi måtte ta gjennom byggeprosessen, alt fra kjøkkeninnredning til plassering av stikkontakter. Men heldigvis fikk vi mange tips og råd fra Blink Hus underveis, og vi er kjempefornøyde med det endelige resultatet!

Svart kjøkken

Huset har store vinduer og mye lys, så det tåler mørke farger. Kjøkkenet er helt svart, både vegger og innredning, ellers er huset fargesatt med Jotun-fargene Deco Blue, Kalkgrå og Warm Blush.

– Jeg er veldig glad i gult, og det passer jo godt til svart. Så det gule går som en «rød» tråd gjennom huset på tekstiler og detaljer.  Jeg har fått mange kommentarer om fargevalget på Instagram fra andre som skal bygge, jeg tror nordmenn er blitt litt modigere når det gjelder farger. Før skulle jo alt være hvitt.

Svart kjøkken

Spiseplass


Å komme hjem

I utgangspunktet opprettet Cecilie Instagram-konto for å holde venner og familie oppdatert om byggeprosessen. Hun synes det er gøy hvis bildene også kan inspirere andre som skal bygge og innrede.

– Jeg glemmer aldri den første natta i det nye huset. Det var veldig spesielt, jeg følte det som om jeg hadde kommet hjem.

bilder


Se mer:
Instagram: @brendehaugen2

Bygget av:
Blink Hus Valvatne